Zwakzinnige verkiezingen: Rita

Door Thijs_O op dinsdag 18 mei 2010 20:30 - Reacties (45)
Categorie: Algemeen, Views: 5.486

Ik snap het wel. Eerst Fortuyn met de LPF. Daarna volgde Wilders in 2007 - en ook in recente tijden weet blonde zonnekoning Geert helemaal te imponeren in de peilingen. Nou ja, nu het even over economische bezuinigingen en alles behalve zijn paradepaardje De Allochtoon gaat is het even stil maar à la. Dat zijn de details. Wat ik even wil aantonen: Populisme Werkt.
quote: ”Van Dale”
 po•pu•lis•me het; o (min) neiging zich te richten naar de massa vd bevolking
Dat is slim. Marktgericht werken. Yes we can! iemand? En als je Wilders als de standaard van modern politiek populisme ziet hoef je je als politicus geen zorgen meer te maken. Dus het was wachten tot iemand met een soort PVV Reloaded zou komen. Andere BH, zelfde tieten.

http://anchormaninspe.web-log.nl/bbbd/images/2008/04/12/5e9b9f5eeabbc7a7cf77da3a820be0c5_no.jpg


Nu had VPRO Tegenlicht onlangs een sterke documentaire over de Dramademocratie. Daarin bepleiten diverse mediawatchers dat in onze huidige 24/7 economie het imago van politici als individuen veel belangrijker is dan dat van de standpunten van een partij. Dat gaat in ieder geval op voor Trots op Nederland, een partij die alle ironie te boven er niet in is geslaagd haar eigen .NL-domeinnaam aan te schaffen.

Hoe dan ook, zonder Politieke Wondergirl Rita Verdonk zou TON niet veel voorstellen. Iedereen kent Rita Verdonk; niemand weet wat de TON standpunten zijn. Iets wat lange tijd in de politiek toch wel belangrijk was. Nu kan ik wel op de website van TON, dubieus en voor mij compleet onlogisch getiteld 'De krant voor de rest van Nederland', gaan zoeken. Maar Verdonk denkt Vooruit, dus heeft ze haar standpunten in een mooie verkiezingsspot voor de Zendtijd des Politieke Partijen verwoord:Natuurlijk is dit nieuwe hoogtepunt in de Vaderlandse Politiek niet ongemerkt voorbijgegaan toen het een ruime week geleden online verscheen. Een Facebook-community getiteld Het nieuwe TON verkiezingsfilmpje is het grappigste wat ik ooit gezien heb. zit inmiddels al op bijna 10.000 leden.


Serieus mensen.
Wat is dit voor bullshit.

Er is veel negatiefs te zeggen over het populisme van de PVV maar hoewel die partij nooit een stem van mij zal krijgen kan ik wel hartelijk lachen om Geert Wilders maar nog belangrijker: die partij neemt zichzelf wel serieus en probeert wel serieuze standpunten neer te zetten met enige evaluatie van haalbaarheid.

Maar de populistische politiek die Verdonk en consorten bedrijft slaat alles. De oplossing voor het gigantische begrotingstekort aldus TON: "Als we nou die economie maar stimuleren zal dat zichzelf wel oplossen op termijn".

Politiek voor en door imbecielen. Nu met actief en passief stemrecht.

Volgende: [EXA]NE, VWO, MW & Sjuul Paradijs 05-'10 [EXA]NE, VWO, MW & Sjuul Paradijs

Reacties


Door Tweakers user Chaos101, dinsdag 18 mei 2010 20:42

Tja, mag ik dit jaar voor het eerst stemmen, krijg je dit soort belachelijke partijen...

Door Apple, dinsdag 18 mei 2010 20:42

Ja TON is gewoon een partij die niet serieus is te nemen helaas hebben we ook grotere partijen zoals de PvdA met mensen die totaal niks van economie begrijpen en maatregelen willen nemen die Nederland alleen nog maar verder de afgrond in helpt.
Verder vieze truukjes uithaalt zoals het kabinet laten vallen op een onzinnig iets alleen maar om hoger in de peilingen te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen en de landelijke verkiezingen, echt ongelofelijk dat mensen daar nog intrappen ook en zo'n achterbakse partij die alleen maar aan zichzelf denk beloond word ook in de peilingen.

Door Stier, dinsdag 18 mei 2010 20:55

En heeft iemand een duidelijke onderbouwing waarom geert niet oké is?
Volgens mij is het allemaal meeloperij, dat gebash.

Ik hoor mensen vaak de PVV bashen zonder een duidelijk reden.
Ach ja, mensen durven tegenwoordig niet meer voor hun mening op te komen en doen wat anderen vinden wat hoort, + bashen om het maar helemaal duidelijk te maken.

Hypocriet gedoe.

PVDA stemmen, nee doe dat vooral. Landverraad ten top.
Cohen die ergens een nulletje naast zit, anyone?

FF afgaande op de feiten:
http://www.geenstijl.nl/m...en_uitgeven.html#comments

Door Tweakers user Sigurdar, dinsdag 18 mei 2010 20:56

Verder vieze truukjes uithaalt zoals het kabinet laten vallen op een onzinnig iets alleen maar om hoger in de peilingen te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen en de landelijke verkiezingen, echt ongelofelijk dat mensen daar nog intrappen ook en zo'n achterbakse partij die alleen maar aan zichzelf denk beloond word ook in de peilingen.
Hier moet ik toch wat bij zeggen. Het was wel de PvdA die de stekker uit het, naar mijns inziens toch al kansloze, kabinet trok. Het was echter het CDA dat zich niet aan de afspraken hield. Er was reeds afgesproken dat Nederland weg zou gaan uit Afghanistan en het CDA ging toch weer met de NAVO (meen ik) overleggen om langer te blijven. Het kwam de PvdA op een gelegen tijdstip, daarom is het niet verrassend dat ze meteen op hielden met dat kabinet, maar schuld is naar mijn mening eerder bij het CDA neer te leggen. ;)

TON is naar mijn mening al vanaf het begin kansloos geweest. Rita roept maar wat, maar heeft inhoudelijk bar weinig te zeggen. Niet al te serieus nemen :)
En heeft iemand een duidelijke onderbouwing waarom geert niet oké is?
Volgens mij is het allemaal meeloperij, dat gebash.
Ja, er zijn genoeg redenen. Op het ene moment lijkt Geert een normale, rechtse politicus, met normale rechtse standpunten. Je verliest echter volledig je geloofwaardigheid door stomme voorstellen te doen als een 'kopvoddentax'. (een van de vele voorbeelden)
Daarnaast is Nederland altijd het boegbeeld geweest van tolerantie, al sinds de tijd van de Republiek, en wat mij betreft kunnen we dat blijven. Alle moslims en Arabieren over een kam scheren gaat daarbij niet helpen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 18 mei 2010 21:01]


Door Tweakers user Ywa, dinsdag 18 mei 2010 21:13

@ Stier: Ja GeenStijl is totaal niet rechts.

Door sigmund, dinsdag 18 mei 2010 21:27

@Ywa

LEZEN!

Hij heeft het over de feiten die je eruit zo moeten pikken.

Door Tweakers user Thijs_O, dinsdag 18 mei 2010 21:52

@ Stier:

Ik wil wel wat inhoudelijke onderbouwing geven. Ik vind de PVV te liberaal. Ik denk dat heel veel ideeën van hun te radicaal zijn om nu door te voeren. Nederland is een verzorgingsstaat en natuurlijk moet verandering mogelijk zijn maar je kan niet van de ene dag op de andere compleet radicale plannen doorvoeren. Nederland is een parlementaire democratie waarbij coalitievorming altijd nodig is: nooit zal een partij de meerderheid van alle stemmen krijgen.

Dus moeten ze samenwerken.. Alle andere partijen in de Nederlandse politiek willen niet de radicale plannen van de PVV doorvoeren, zoals zijn strenge immigratiebeleid. Dat betekent niet dat een coalitie met de PVV onmogelijk is, maar wel dat de scherpe kantjes eraf moeten. En bij de PVV zijn die scherpe kantjes nu juist de reden dat zoveel kiezers de partij steunen.

Door Tweakers user Thaspraya, dinsdag 18 mei 2010 23:53

Ywa schreef op dinsdag 18 mei 2010 @ 21:13:
@ Stier: Ja GeenStijl is totaal niet rechts.
Je vind de krant De Pers zeker ook onbetrouwbaar? Verkiezingsspot PVV onderschat cijfers

Door Tweakers user BFmango, dinsdag 18 mei 2010 23:55

Ik ga even een heleboel mensen tegen de schenen trappen met een enorm subjectief verhaaltje wat mogelijk zelfs een uitzondering op de regel kan zijn.

Enfin. Een van mijn ooms woont al sinds jaar en dag in een wijk. Een normale wijk voor de gemiddelde hardwerkende Nederlander. Rijtjeshuis, 1998 Audi A4, gemeenschappelijke parkeerplaats, you get the point. Man was zo gelukkig als wat. Was zeg ik dan, want het veranderde al snel toen hij nieuwe buren kreeg. Marokkaans gezin met drie kinderen rond een jaar of 13-16. Beide ouders werken niet en de kinderen gaan zelden naar school. Aangezien beide ouders niet werken vinden deze het prettig om overdag te slapen en om 's avonds te leven. Probleem is echter dat het af en toe (lees: elke avond) lijkt alsof je midden in Marokko op de markt staat. Dag nachtrust!

Hun kinderen, waarvan de jongste een meisje is die voor weinig problemen zorgt, blijken al ongeveer dezelfde kant op te gaan. Amper Nederlands sprekend kunnen ze niet naar of weinig naar school gaan. Eigenlijk willen ze ook geen Nederlands spreken, dat maakt hun houding meer dan duidelijk. Samen met de andere allochtone scooterjugend hangen ze samen in de wijk rond tot overlast van de buurtbewoners. Niet dat ze de buurt op stelten zetten, maar als er een stel 'relmarokkanen' vlak voor je huis weelies loopt te doen met hun scooters dan durft niemand van de buurt hier wat van te zeggen. Je kan al raden waarom...

Op zich kan dit gebeuren. Er zijn ook zat situaties zoals bovenstaande waarbij het Nederlandse gezinnen zijn. Probleem is echter dat je steeds meer hoort, lees en ziet van dergelijk soorten verhalen. Deze 'uitzonderingen' (zo noemen ze het) worden vervolgens ook niet 'aangepakt' tot overmaat van ramp. Noem mij dom, noem mij een tokkie, maar vanwege dit soort 'uitzonderingen' stem ik 9 Juni toch op... 3 x raden.

Door Tweakers user Kykez, woensdag 19 mei 2010 00:56

BFmango schreef op dinsdag 18 mei 2010 @ 23:55:
Ik ga even een heleboel mensen tegen de schenen trappen met een enorm subjectief verhaaltje wat mogelijk zelfs een uitzondering op de regel kan zijn.

Enfin. Een van mijn ooms woont al sinds jaar en dag in een wijk. Een normale wijk voor de gemiddelde hardwerkende Nederlander. Rijtjeshuis, 1998 Audi A4, gemeenschappelijke parkeerplaats, you get the point. Man was zo gelukkig als wat. Was zeg ik dan, want het veranderde al snel toen hij nieuwe buren kreeg. Marokkaans gezin met drie kinderen rond een jaar of 13-16. Beide ouders werken niet en de kinderen gaan zelden naar school. Aangezien beide ouders niet werken vinden deze het prettig om overdag te slapen en om 's avonds te leven. Probleem is echter dat het af en toe (lees: elke avond) lijkt alsof je midden in Marokko op de markt staat. Dag nachtrust!

Hun kinderen, waarvan de jongste een meisje is die voor weinig problemen zorgt, blijken al ongeveer dezelfde kant op te gaan. Amper Nederlands sprekend kunnen ze niet naar of weinig naar school gaan. Eigenlijk willen ze ook geen Nederlands spreken, dat maakt hun houding meer dan duidelijk. Samen met de andere allochtone scooterjugend hangen ze samen in de wijk rond tot overlast van de buurtbewoners. Niet dat ze de buurt op stelten zetten, maar als er een stel 'relmarokkanen' vlak voor je huis weelies loopt te doen met hun scooters dan durft niemand van de buurt hier wat van te zeggen. Je kan al raden waarom...

Op zich kan dit gebeuren. Er zijn ook zat situaties zoals bovenstaande waarbij het Nederlandse gezinnen zijn. Probleem is echter dat je steeds meer hoort, lees en ziet van dergelijk soorten verhalen. Deze 'uitzonderingen' (zo noemen ze het) worden vervolgens ook niet 'aangepakt' tot overmaat van ramp. Noem mij dom, noem mij een tokkie, maar vanwege dit soort 'uitzonderingen' stem ik 9 Juni toch op... 3 x raden.
In plaats dat je oom of jij een kansloze stem uitbrengen, kan je ook je beklag doen bij de wijkagent, je kan in gesprek gaan met je buren, je kan jeugdzorg op de hoogte stellen, je kan in gesprek gaan met de jongeren, je kan in gesprek gaan met de imam van het gezin, je kan zoveel!

Maar daar denkt Nederland niet aan, nee polariseren, de overheid moet de relatie tussen mij en mijn buren repareren, want ik durf/wil het zelf niet.

Beetje kansloos als je het mij vraagt.

Door Tweakers user Chief, woensdag 19 mei 2010 03:25

euuhhh

- beklag doen bij wijkagent
- jeugdzorg op de hoogte stellen

Dat is ook overheid inschakelen.... Je kan makkelijk vanuit jou positie roepen dat ze zelf met de buren en die jongeren gaan praten maar ik kan me heel goed voorstellen dat ze zich daarvoor te veel geintimideerd voelen.

Ikzelf zou nooit op een gek als Wilders stemmen, maar als de TS op die partij wil stemmen dat moet hij/zij dat lekker zelf weten. Daarvoor zijn we een democratie. Hoe kansloos een partij ook is, het staat een ieder vrij om daarop te stemmen.

Door Tweakers user BTownMadness, woensdag 19 mei 2010 05:42

Doen alle partijen dit niet?

Door Tweakers user sanderev66, woensdag 19 mei 2010 09:22

Ach nee, ik stem toch gewoon wéér op Groen Links :+

Door Tweakers user In Search of Sunrise, woensdag 19 mei 2010 11:35

TON is niet serieus te noemen nee, evenals die zogenaamde Partij voor de Dieren. Dat laatste kan net zo goed partij Thieme heten, want alles draait toch om dat mens. Dat werd laatst wel duidelijk toen mevrouw met d'r 2 volgelingen de nummer 2 van de lijst eruit knikkerde; esther ouweland. Ouweland moest het veld ruimen simpelweg omdat ze meer succes boekte dan de grote boze partijdictator en ja dat kan natuurlijk niet.
Eigenlijk is de PVV ook zo'n one-man show; Wilders bepaald van hoe of wat. Echter weet Wilders wel hoe die aan moet pakken, al is meneer laatst in zijn hemd gezet door partijgenoot Hero Brinkman, die pleitte voor een meer democratische geluid binnen de partij. Dat er door de blogposter opgemerkt wordt dat de PVV te liberaal kan goed kloppen. Geert Wilders zelf komt uit de VVD en is nog steeds net zo liberaal als wat.

Ik weet nog niet zeker waar ik op stem, maar ik neig richting SP. GroenLinks krijgt geen stem van me weer, omdat deze halve zolen samen met D66 en tonnetje rond de 3 noordelijke provincies samen willen voegen. Dat nooit en dat kan ook niet. Teveel verschillen. Handen af van Groningen.

Door Tweakers user PowerFlower, woensdag 19 mei 2010 11:51

Wait... what? Dan trap je me wel nogal op m'n liberale zieltje.

De PVV is samen te vatten als:
  • De Islam is een enorm gevaar!!!!1111oneone
  • ...en verder zijn we een soort kruising tussen de conservatieve vleugels van CDA en VVD, maar erg coherent zijn de ideeën verder niet.
De PVV is verre van liberaal, als de PVV iets is dan is het conservatief. Van VVD en D66, tot GroenLinks en PVDA zijn liberaler dan de PVV. Begrijp dan ook niet helemaal waar jij het vandaan haalt "liberaal" als pejoratief te gebruiken.

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 11:52]


Door Tweakers user PowerFlower, woensdag 19 mei 2010 12:11

Stier schreef op dinsdag 18 mei 2010 @ 20:55:
En heeft iemand een duidelijke onderbouwing waarom geert niet oké is?
Omdat hij alleen "de Islam" als groot gevaar schetst. Zonder te weten wat "de Islam" dan eigenlijk is. Het probleem waar hij het over heeft is voornamelijk een hele generatie moslims uit kleine bergdorpjes, die midden in moderne Nederlandse steden werden gedropt en het (begrijpelijkerwijs) ontzettend moeilijk hebben daar hun draai in te vinden. Maar waar hij vervolgens met zevenmijlslaarzen overheen stapt om ons allemaal bang te maken voor "de Islam" die de wereld gaat vernietigen, Nederland eerst.

Kun jij mij vertellen wat Geert, de Grote Roerganger, daar als oplossing voor heeft? Stel dat je meegaat in zijn bangmakerij, denk je dan dat het verbieden van de Koran en een "kopvoddentaks" (en even op z'n Geenstijls:) "de akbars ervan gaat weerhouden ons allemaal op te blazen en te slachten als een lam"?

Zelfs als je gelooft in zijn simplistische schrikbeeld, zie ik niet hoe Geert dat dan denkt te voorkomen.

En dat is dan zijn hoofdpunt. Want verder...? Waait de PVV mee met CDA en VVD. Wat maar goed is ook, want die enkele keer dat ze met een eigen standpunt komen in een kamerdebat, zoals bijv. over kernenergie, doen ze dat in het verkeerde debat, bij de verkeerde wet, en wordt weer pijnlijk duidelijk wat een brandhout de PVV in de kamer heeft zitten. Grappig, ja, ware het niet dat wetgeven toch best wel een serieuze en belangrijke bezigheid is. Wilders kan zo'n beetje als enige op niveau meekomen, maar ja, die heeft het te druk met het demoniseren van "de Islam" en verder als een klein jongetje beledigd te staan doen als daar tegenin gegaan wordt.

En laten we vooral niet vergeten dat de PVV geen realistische coalitiepartner is, en er nooit een wet doorheen zal krijgen, en dan heb ik het niet over hun standpunten; maar in ons bestel heb je daar ook een vertegenwoordiging in de eerste kamer voor nodig. En die heeft de PVV niet, omdat ze maar in 2 steden hebben meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Maar dat maakt niet uit, want bij het populisme van Geert hoort niet alleen "ik vertel het volk wat ze horen willen, en roep dat zo hard mogelijk," maar ook een volstrekte verachting van datzelfde volk dat op ze stemt, "want die weten toch niet wat de eerste kamer is en hoe dat werkt."

Wil je serieus stemmen op iemand die jou bang probeert te maken, en vervolgens denkt "ach dat begrijpen die kiezertjes van ons toch allemaal niet, dus dat maakt niet uit"?

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 12:12

1li·be·raal bn, bw; -raler, -st (pol) voorstander ve zo groot mogelijke vrijheid op economisch en cultureel gebied, ve zo gering mogelijke overheidsbemoeienis
Ik zou Geert Wilders allerminst liberaal willen noemen. Althans, op een aantal vlakken. Geert Wilders is standpunt gewijs een vreemde eend in de bijt. Op bepaalde vlakken absurd conservatief en nationalistisch, op sommige vlakken liberaal. Opzich een combinatie die niet tegen zou hoeven te spreken. Er is niks mis met een goede mix in herkomst van standpunten, mits dat elkaar niet bijt.

Eigenlijk is dat ook meteen waar ik het bij wil laten in positieve zin. Geert Wilders is in mijn optiek een rasechte rascist. Kopvoddentax, de Koran vergelijken met Mein Kampf, je kan het zo gek niet verzinnen. Het op één hoop flikkeren van niet-Westerse allochtonen en moslims, het constant spreken in algemeenheden in plaats van nuanceringen, alles wijst erop dat hij gewoon discrimeert. Iemand met fatsoen doet dat niet. Een politicus behoort dat helemaal niet te doen. Zolang er ook maar 1 moslim is (en het zijn er veel meer) die wél zijn best doet en wél volgens onze (onterecht zo hooggewaardeerde) normen en waarden leeft dan ben je als Geert Wilders zijnde gewoon een rascist.
Noem mij dom, noem mij een tokkie, maar vanwege dit soort 'uitzonderingen' stem ik 9 Juni toch op... 3 x raden.
Dom ben je zeker als dergelijke situaties er je toe aanzetten op iemand te stemmen die een volledige bevolkingsgroep benadert alsof het de etters van buren in je voorbeeld zijn. Nog dommer ben je als je denkt dat de rijksoverheid zich daadwerkelijk gaat bezig houden met zulke lokale problemen. Alsof de directeur van je bedrijf zich persoonlijk bezig gaat houden met jouw reiskostenvergoeding. Voor dit soort zaken moet je bij je gemeente wezen, misschien tot op bepaalde hoogte de provincie. Ooit heeft D66 willen gaan voor de gekozen burgemeester. Juist voor dit soort dingen.

Mensen die hun stem bepalen op basis van "uitzonderingen" en hun buren nemen wat mij betreft hun stemrecht gewoon niet serieus. Misschien denken ze zelf van wel, maar stemmen op 9 juni gaat over landsbestuur. Niet over je achtertuin.

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 12:13]


Door Naam, woensdag 19 mei 2010 12:13

In plaats dat je oom of jij een kansloze stem uitbrengen, kan je ook je beklag doen bij de wijkagent, je kan in gesprek gaan met je buren, je kan jeugdzorg op de hoogte stellen, je kan in gesprek gaan met de jongeren, je kan in gesprek gaan met de imam van het gezin, je kan zoveel!

Maar daar denkt Nederland niet aan, nee polariseren, de overheid moet de relatie tussen mij en mijn buren repareren, want ik durf/wil het zelf niet.

Beetje kansloos als je het mij vraagt.
Oh jeetje daar hebben we weer iemand die zelf in een nette wijk woont zonder allochtonen en geen idee heeft hoe dat soort figuren reageren als je met ze in gesprek gaat. Maar meneertje gaat wel even anderen duidelijk maken hoe het wel moet en iedereen die het daar niet meer eens is krijgt woorden als polariseren/discriminatie of noem een andere willekeurige godwin in, naar zijn hoofd gesmeten.

Laat me raden, je stemt PvdA?

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 12:15

Naam schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 12:13:
[...]


Oh jeetje daar hebben we weer iemand die zelf in een nette wijk woont zonder allochtonen en geen idee heeft hoe dat soort figuren reageren als je met ze in gesprek gaat. Maar meneertje gaat wel even anderen duidelijk maken hoe het wel moet en iedereen die het daar niet meer eens is krijgt woorden als polariseren/discriminatie of noem een andere willekeurige godwin in, naar zijn hoofd gesmeten.

Laat me raden, je stemt PvdA?
Hee. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Verhuis als het je niet meer bevalt. Je neemt toch ook een andere baan als je huidige je niet meer bevalt? Of moet Geert Wilders misschien alle kutmanagers ook verbieden?

Oh wacht, de overheid is natuurlijk verantwoordelijk voor je buren!

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 12:16]


Door Acer, woensdag 19 mei 2010 12:19

Eigenlijk is dat ook meteen waar ik het bij wil laten in positieve zin. Geert Wilders is in mijn optiek een rasechte rascist. Kopvoddentax, de Koran vergelijken met Mein Kampf, je kan het zo gek niet verzinnen. Het op één hoop flikkeren van niet-Westerse allochtonen en moslims, het constant spreken in algemeenheden in plaats van nuanceringen, alles wijst erop dat hij gewoon discrimeert. Iemand met fatsoen doet dat niet. Een politicus behoort dat helemaal niet te doen. Zolang er ook maar 1 moslim is (en het zijn er veel meer) die wél zijn best doet en wél volgens onze (onterecht zo hooggewaardeerde) normen en waarden leeft dan ben je als Geert Wilders zijnde gewoon een rascist.
Speciaal voor jou opgezicht:
racisme
Uitspraak: rɑˈsɪsmə het -woord Zelfst. Naamw. opvatting dat het ene menselijk ras superieur is aan het andere

De islam is dus een ras volgens jou? Leg eens uit.

Door Tweakers user thewizard2006, woensdag 19 mei 2010 12:34

rodie83 schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 12:15:
[...]


Hee. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Verhuis als het je niet meer bevalt. Je neemt toch ook een andere baan als je huidige je niet meer bevalt? Of moet Geert Wilders misschien alle kutmanagers ook verbieden?

Oh wacht, de overheid is natuurlijk verantwoordelijk voor je buren!
Wat!? ben je helemaal gek geworden. Ik moet gaan verhuizen omdat een stel randdebielen het verpesten en weigeren zich aan te passen en normen en waarden te respecteren? Ja dat is de oplossing!

over verkiezingsfilmpjes gesproken.... heb je die van de "normale" partijen al gezien....

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 12:36]


Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 12:45

Acer schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 12:19:
[...]


Speciaal voor jou opgezicht:
racisme
Uitspraak: rɑˈsɪsmə het -woord Zelfst. Naamw. opvatting dat het ene menselijk ras superieur is aan het andere

De islam is dus een ras volgens jou? Leg eens uit.
Zoals je hebt gelezen in mij post gooit Geert Wilders niet-westerse allochtonen en moslims op één hoop. Mag je zelf kiezen of het discriminatie of racisme is.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 12:52

thewizard2006 schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 12:34:
[...]


Wat!? ben je helemaal gek geworden. Ik moet gaan verhuizen omdat een stel randdebielen het verpesten en weigeren zich aan te passen en normen en waarden te respecteren? Ja dat is de oplossing!

over verkiezingsfilmpjes gesproken.... heb je die van de "normale" partijen al gezien....
Jouw normen en waarden. Of je het nou leuk vind of niet, je zit schijnbaar in een conflict. Dat conflict kan je op meerdere manieren oplossen. Je kan zelf een gesprek aangaan, misschien valt het namelijk allemaal wel mee. Als het gaat om overlast kan je natuurlijk ook de politie bellen. Je kan ook besluiten dat de wijk schijnbaar is veranderd en dat er geen oplossing is te vinden bij welke partij dan ook. Ja, dan kan je verhuizen. Aan jou de keus. Jouw verantwoordelijkheid om een keus te maken, niet die van iemand anders. Dat je niet hebt gevraagd om de situatie is dan zeker waar - maar veranderd de situatie niet.

Of je kan natuurlijk verwachten dat de rijksoverheid beleid gaat opstellen waardoor zoiets nooit meer voorkomt. Zie je het utopisch aspect hiervan al?

Door Tweakers user BrietZke, woensdag 19 mei 2010 13:06

Kykez schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 00:56:
[...]


In plaats dat je oom of jij een kansloze stem uitbrengen, kan je ook je beklag doen bij de wijkagent, je kan in gesprek gaan met je buren, je kan jeugdzorg op de hoogte stellen, je kan in gesprek gaan met de jongeren, je kan in gesprek gaan met de imam van het gezin, je kan zoveel!

Maar daar denkt Nederland niet aan, nee polariseren, de overheid moet de relatie tussen mij en mijn buren repareren, want ik durf/wil het zelf niet.

Beetje kansloos als je het mij vraagt.
En als je dan vriendelijk vraagt of ze niet op je balkon willen hangen om 9 uur 's avonds omdat het fucking lawaai maakt. Dan krijg je te horen: " kanker toch op met je grote kanker bek want die balkon is niet van jouw. Heb je het gekocht of zo kankernederlander". En jah dan wil je met de ouders praten maar gvd die kunnen geen nederlands. Tsjah daar gaat je gesprek met de ouders want mijn ma gaat geen marokaans leren. dan vragen we ff naar de imam van die geweldige hangmarokanen. Oh grut ze reageren weer met allerlei scheldwoorden onder andere kaaskop. Ze beschuldigen ons van discriminatie. :? :? .En de politie zei toen 9 jaar geleden tegen ons dat we dan toch echt beter kunnen vehuizen als ons de "buurt" niet naar onze zin is.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 13:15

BrietZke schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 13:06:
[...]


En als je dan vriendelijk vraagt of ze niet op je balkon willen hangen om 9 uur 's avonds omdat het fucking lawaai maakt. Dan krijg je te horen: " kanker toch op met je grote kanker bek want die balkon is niet van jouw. Heb je het gekocht of zo kankernederlander". En jah dan wil je met de ouders praten maar gvd die kunnen geen nederlands. Tsjah daar gaat je gesprek met de ouders want mijn ma gaat geen marokaans leren. dan vragen we ff naar de imam van die geweldige hangmarokanen. Oh grut ze reageren weer met allerlei scheldwoorden onder andere kaaskop. Ze beschuldigen ons van discriminatie. :? :? .En de politie zei toen 9 jaar geleden tegen ons dat we dan toch echt beter kunnen vehuizen als ons de "buurt" niet naar onze zin is.
Gefeliciteerd, je bent een asociale Marokkaan tegengekomen. Vraag Geert ook meteen even of ie kan voorkomen dat je asociale Nederlanders, Belgen, Duitsers, Fransen en weetikveelwat gaat tegenkomen in je buurt. Weetjewat, vraag Geert gewoon of ie alle asocialen het land uitmikt. Of vraag hem meteen of hij persoonlijk verantwoordelijk wil zijn voor jouw leven.

Of bekijk het eens van een andere kant, neem verantwoordelijkheid voor je eigen geluk, in plaats van die verantwoordleijkheid te dumpen bij je buren of nog erger, Geert Wilders. En nee, ik ben het zeer zeker niet eens met asociaal gedrag. Sterker nog, ik irriteer me al aan bellende mensen in de trein. Maar ik heb ondertussen wel door dat er niemand gaat zijn die dat gaat veranderen. Alleen ik kan mijn eigen situatie beinvloeden. Door bijvoorbeeld in de stiltecoupe te gaan zitten. Of mensen te vragen of ze zachter willen bellen. Of door zelf even mn ipod op te zetten.

Het is allemaal een beetje gechargeerd, ik weet het. Het klinkt vaak makkelijker dan het is. Wat ik Geert Wilders stemmers wil meegeven is dat hij zeer zeker niet degene zal gaan zijn die jouw persoonlijke situatie zal gaan oplossen. Dat moet je toch gewoon echt zelf doen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 13:21]


Door Tweakers user BrietZke, woensdag 19 mei 2010 13:23

rodie83 schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 13:15:
[...]


Gefeliciteerd, je bent een asociale Marokkaan tegengekomen. Vraag Geert ook meteen even of ie kan voorkomen dat je asociale Nederlanders, Belgen, Duitsers, Fransen en weetikveelwat gaat tegenkomen in je buurt. Weetjewat, vraag Geert gewoon of ie alle asocialen het land uitmikt. Of vraag hem meteen of hij persoonlijk verantwoordelijk wil zijn voor jouw leven.

Of bekijk het eens van een andere kant, neem verantwoordleijkheid voor je eigen geluk, in plaats van afhankelijk te zijn van je buren of Geert Wilders.
Sorry hoor ik weet niet uit welke buurt je bij gerold maar het zal wel een dorpje geweest zijn met geen buitenlanders of een of andere fancy rich buurt ofzo, want je praat best wel naïef.

De buurt waar ik het over had is oude noorden en omgeving in Rotterdam. En ik kan je nu al zeg dat het er helaas niet eentje was. Zo waren bijna alle marokanen in de buurt omdat ze allemaal met elkaar omgaan of familie van elkaar zijn.

Ik zeg dit niet omdat ik haat heb tegen buitenlanders of iets anders. Zelf stem ik blanco omdat ik alle partijen op dit moment de grootste onzin vind uitkramen. Maar ik kan hiermee wel heel goed begrijpen waarom mensen op dit moment voor Wilders kiezen en dat soort partijen. De mensen kunnen gewoon niks meer doen tegen dit soort situaties. En ik kan de boosheid begrijpen dat een HOLLANDER die in HOLLAND is geboren moet verhuizen omdat PERSONEN DIE UIT HET BUITENLAND komen zich niet weten te gedragen hier.

Door gnirts_modnar, woensdag 19 mei 2010 13:30

Beste Mensen,

Democratie leidt onvermijdelijk tot populisme.

Mvg

Door Tweakers user thewizard2006, woensdag 19 mei 2010 13:33

uhm nee.... de algemene normen en waarde die oa gebaseerd zijn op het nederlandse rechts systeem.

Door Acer, woensdag 19 mei 2010 13:35

Zoals je hebt gelezen in mij post gooit Geert Wilders niet-westerse allochtonen en moslims op één hoop. Mag je zelf kiezen of het discriminatie of racisme is.
Tip: Als je kritiek hebt op een partij, lees het partijprogramma eerst even, dan kom je tenminste niet zo naief over. De PVV heeft namelijk helemaal geen problemen met moslims en allochtonen die zich aanpassen en ze gooien geen niet-westerse allochtonen en moslims op een hoop.

Door inception, woensdag 19 mei 2010 13:40

rodie83, jij woont duidelijk niet in een allochtonen wijk, ik heb dat wel gedaan tijdens mijn studietijd in Rotterdam.
Als je het op jou manier aanpakt kan je iedere dag een steen door je voorruit verwachten, er valt niet te praten met die mensen want ze zien Nederlanders als minderwaardige mensen.
Ik heb vele mensen weg gepest zien worden omdat ze een keer er iets van hadden gezegt.
En het lesbo coppel wat 2 huizen verderop woonde is helemaal op een beestachtige manier weggepest.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 13:51

Acer schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 13:35:
[...]

Tip: Als je kritiek hebt op een partij, lees het partijprogramma eerst even, dan kom je tenminste niet zo naief over. De PVV heeft namelijk helemaal geen problemen met moslims en allochtonen die zich aanpassen en ze gooien geen niet-westerse allochtonen en moslims op een hoop.
Tip: Luister eens uitspraken van Geert Wilders. Ik wil een wedje met je leggen dat 90% van de mensen die gaan stemmen geen enkel programma hebben gelezen. En dus ook die van Geert Wilders niet. Dat is waar mensen zich op baseren. Dat Geert iets anders schrijft dan hoe hij zich verder publiekelijk uitlaat geeft alleen maar beter aan wat voor twijfelachtig figuur het is.

Door Tweakers user BrietZke, woensdag 19 mei 2010 14:04

rodie83 schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 13:51:
[...]


Tip: Luister eens uitspraken van Geert Wilders. Ik wil een wedje met je leggen dat 90% van de mensen die gaan stemmen geen enkel programma hebben gelezen. En dus ook die van Geert Wilders niet. Dat is waar mensen zich op baseren. Dat Geert iets anders schrijft dan hoe hij zich verder publiekelijk uitlaat geeft alleen maar beter aan wat voor twijfelachtig figuur het is.
En die zelfde 90% hoort ook niet alles wat Wilders zegt. Die 90% is hetgewoon zat dat ze als een vloerveeg worden gebruikt door andere asociale mensen en er niet tegen kunnen doen. Deze 90% stemt niet op Wilders omdat ze alle buitenlanders weg willen maar omdat ze gewoon weer respect willen. En jah Wilders is op dit moment die enige die zegt dat hij daar wat aan wil doen want de andere partijen durven zich niet echt aan dit punt te wagen. Want dan trappen ze tegen te veel schenen aan.

Mijn moeder stemt zelf op Wilders. Niet omdat ze vindt dat alle buitenlanders moeten oprotten naar hun eigen land maar dat ze gewoon in haar eigen tuin kan zitten zonder 10 ali baba's over de balkons horen te schreeuwen. Ze vindt het bijvoorbeeld belachelijk dat zij 20 uur moet werken in de week, haar vriend 40 en dan nog minder geld krijgen dan het marokaans gezin met 5 kinderen en geen werkende ouders. Ze is het zat. Het was 20 jaar geleden een klein probleem en werd er nooit wat aan gedaan. We zijn 20 jaar verder en het wordt nu door de meeste opgevat als een redelijk groot hardnekkig probleem. En mijn moeder is blij dat er iemand na 20 jaar nog die teringzooi wil opruimen in plaats van het maar te laten gaan. Zo van ah ze doen al 20 jaar lang aso dus laat ze maar lekker aso blijven.

Rodie jij denkt volgens mij dat iedere persoon die op Wilders stemt een "racist is in enige mate" maar dat is het niet. Deze mensen hebben veel dingen gepikt over de tijd en ze zijn het nu gewoon zat. Dit kon je toen al zien met Fortuyn.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 14:19

null
inception schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 13:40:
rodie83, jij woont duidelijk niet in een allochtonen wijk, ik heb dat wel gedaan tijdens mijn studietijd in Rotterdam.
Als je het op jou manier aanpakt kan je iedere dag een steen door je voorruit verwachten, er valt niet te praten met die mensen want ze zien Nederlanders als minderwaardige mensen.
Ik heb vele mensen weg gepest zien worden omdat ze een keer er iets van hadden gezegt.
En het lesbo coppel wat 2 huizen verderop woonde is helemaal op een beestachtige manier weggepest.
Nee, daar woon ik inderdaad niet. Daar kies ik namelijk bewust voor. En als een allochtonenwijk jou of iermand anders niet bevalt, dan kan je een aantal dingen doen:

- heel hard zeuren en Geert stemmen in de ijdele hoop dat ze dan weggaan :')
- zelf proberen het beter te maken, voor zover mogelijk
- stilzwijgend accepteren en ongelukkig worden
- naar een andere wijk verhuizen

You choose. Slechte wijken, asociale wijken, het bestaat allemaal al jaren. Maar nogmaals, Geert gaat het niet oplossen. Als de oplossing al vanuit de politiek moet komen, zoek het dan eerst bij je gemeente. Die zitten namelijk wel dicht op het vuur.

Overigens had ik een vriend wonen in Emmen. In een wijk met zodanig veel tokkies dat ik allang gillend weg was gegaan. Gewoon Nederlanders hoor. Maar daar hoor je Geert niet over. Als Geert nou een soort van moraalridder was geweest tegenover asociaal gedrag, dan was het anders geweest. Nu is het een grote queeste tegen asociaal gedrag van niet westerse allochtonen en vooral moslims.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 14:37

Rodie jij denkt volgens mij dat iedere persoon die op Wilders stemt een "racist is in enige mate" maar dat is het niet.
Dat denk ik helemaal niet. Ik denk dat Wilders zelf discrimineert en zeer zeker rascistische trekjes vertoont. Ik vind het wel zeer twijfelachtig dat mensen met hem meegaan omdat ze het idee hebben dat Wilders ervoor gaat zorgen dat die 10 "ali baba's" gaan verdwijnen. Als je je al 20(!) jaar irriteert, dan zou ik toch al lang weg zijn gegaan. Je hebt het over problemen, en het komt door iedereen. Maar er is hier nog helemaal niemand die heeft gezegd: ik ben verhuisd en heb het nu wel naar m'n zin. Met als enige motivatie: dat zou toch niet hoeven moeten. Wel, succes in je leven denk ik dan.
Ze vindt het bijvoorbeeld belachelijk dat zij 20 uur moet werken in de week, haar vriend 40 en dan nog minder geld krijgen dan het marokaans gezin met 5 kinderen en geen werkende ouders.
Cijfers please. Lijkt me namelijk wel erg sterk (niet onmogelijk, wel erg sterk).
En jah Wilders is op dit moment die enige die zegt dat hij daar wat aan wil doen want de andere partijen durven zich niet echt aan dit punt te wagen. Want dan trappen ze tegen te veel schenen aan.
Wilders zegt gewoon dat het allemaal aan de allochtonen ligt. Easy score. De oplossingen zijn overigens dramatisch in elk opzicht. Niet of nauwelijks uitvoerbaar en vooral niet bewezen dat het ook maar enigzins werkt (zoals 10.000 extra agenten erbij voor welgeteld 900 miljoen, waarbij Geert vergeet te melden wat die agenten nou eigenlijk precies moeten gaan doen allemaal)

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 14:37]


Door Tweakers user BrietZke, woensdag 19 mei 2010 14:40

rodie83 schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 14:19:
null
[...]


Nee, daar woon ik inderdaad niet. Daar kies ik namelijk bewust voor. En als een allochtonenwijk jou of iermand anders niet bevalt, dan kan je een aantal dingen doen:

- heel hard zeuren en Geert stemmen in de ijdele hoop dat ze dan weggaan :')
- zelf proberen het beter te maken, voor zover mogelijk
- stilzwijgend accepteren en ongelukkig worden
- naar een andere wijk verhuizen

You choose. Slechte wijken, asociale wijken, het bestaat allemaal al jaren. Maar nogmaals, Geert gaat het niet oplossen. Als de oplossing al vanuit de politiek moet komen, zoek het dan eerst bij je gemeente. Die zitten namelijk wel dicht op het vuur.

Overigens had ik een vriend wonen in Emmen. In een wijk met zodanig veel tokkies dat ik allang gillend weg was gegaan. Gewoon Nederlanders hoor. Maar daar hoor je Geert niet over. Als Geert nou een soort van moraalridder was geweest tegenover asociaal gedrag, dan was het anders geweest. Nu is het een grote queeste tegen asociaal gedrag van niet westerse allochtonen en vooral moslims.
Slechte wijken waren eerst goede wijken. In de buurt waar ik vroeger woonde waren eerst bijna allemaal Nederlanders. Dat is de afgelopen 30 jaar sterk verandert. Wat betreft die punten van jouw.

- verhuizen (Aardig wat mensen die dit al hebben gedaan denk ik. je laten wegjagen omdat een ander zich niet weet te gedragen. Is bijna hetzelfde als ik bij jouw op bezoek kom en jouw in je eigen huis ga rond commanderen.)
- stilzwijgend en accepteren (hebben de meeste al de afgelopen 20 jaar ofzo al gedaan)
- zelf proberen het beter te maken, voor zover mogelijk (is niet echt mogelijk)
- heel hard zeuren en Geert stemmen in de ijdele hoop dat ze dan weggaan (Wordt ook gedaan sinds Pim Fortuyn)

Ik ben het met je eens dat Wilders de nadruk vaak op de verkeerde dingen legt. Als Wilders bepaalde dingen anders articuleert kan hij eigenlijk zoveel meer stemmers bereiken. Maar het gaat om de gedachte. We zijn het zat. En daar zijn wel veel mensen het mee eens.

Dus echt veroordeel mensen niet omdat ze op Wilders stemmen. Het betekent niet dat het ook allemaal Wilders zijn.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 19 mei 2010 14:56

Aardig wat mensen die dit al hebben gedaan denk ik. je laten wegjagen omdat een ander zich niet weet te gedragen. Is bijna hetzelfde als ik bij jouw op bezoek kom en jouw in je eigen huis ga rond commanderen.
Nee, want de straat is niet van jou. Het huis van de buren ook niet. Die van je andere buren ook niet. De rest van de buurt ook niet. Het is hetzelfde als een andere baan zoeken omdat je nieuwe manager je niet meer bevalt, terwijl je het heel goed kon vinden met je vorige.

Moreel gezien voel je je misschien de verliezer: je vind eigenlijk dat de manager fout zit. De vraag is dan wat je moet doen. Je trots zo hoog neerzetten dat je er ongelukkig van wordt, of het gewoon zien als een kwestie: "wanneer voel ik mij gelukkig, en heb ik daar nu echt actie voor nodig van anderen".

Het is hetzelfde als klagen in een supermarkt dat de rijen zo lang zijn, terwijl er ook een supermarkt verderop zit zonder rijen. Je kan dan tegen het management aan gaan zeiken en je wild gaan irriteren aan al die andere mensen in de rij, die vroeger nooit bij die supermarkt kwamen, of je gaat gewoon naar de andere supermarkt en irriteert je daar niet.

Met andere woorden: Je hebt Geert Wilders met zijn discriminatie en radicalisatie echt niet nodig om gelukkig te zijn en gelukkig te leven.

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 mei 2010 15:10]


Door Tweakers user bat266, woensdag 19 mei 2010 15:23

Als we met z'n allen de emotie een beetje uit de discussie halen. Ja er zijn problemen in de wijken met helaas grote aantallen allochtone mensen. Maar biedt Wilders daar oplossingen voor? Mijns inziens niet.

Door Frank, woensdag 19 mei 2010 17:39

Gelukkig zijn wij niet allemaal zulke watjes als rodie83, ik huur nog liever een knokploeg in dan me weg te laten jagen door dat tuig. Als je je weg laat jagen kan je wel blijven verhuizen want vroeg of laat komen ze toch wel naast je te wonen met de aantallen die Nederland binnen worden gehaald. Verder heeft niet iedereen het geld om in een goede wijk te wonen, de goede wijken zijn tegenwoordig razend duur omdat alle fatsoenlijke Nederlanders er willen wonen.

En niemand zegt dat Wilders de oplossing is waar je zo over door blijft gaan, het gaat er meer om dat er een signaal gegeven word dat dit niet langer meer kan.
Maar zo te zien heb je toch oogkleppen op voor alles wat niet in jou straatje past.

Door Tweakers user BFmango, woensdag 19 mei 2010 21:49

rodie83 schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 12:12:

[...]


Dom ben je zeker als dergelijke situaties er je toe aanzetten op iemand te stemmen die een volledige bevolkingsgroep benadert alsof het de etters van buren in je voorbeeld zijn. Nog dommer ben je als je denkt dat de rijksoverheid zich daadwerkelijk gaat bezig houden met zulke lokale problemen. Alsof de directeur van je bedrijf zich persoonlijk bezig gaat houden met jouw reiskostenvergoeding. Voor dit soort zaken moet je bij je gemeente wezen, misschien tot op bepaalde hoogte de provincie. Ooit heeft D66 willen gaan voor de gekozen burgemeester. Juist voor dit soort dingen.

Mensen die hun stem bepalen op basis van "uitzonderingen" en hun buren nemen wat mij betreft hun stemrecht gewoon niet serieus. Misschien denken ze zelf van wel, maar stemmen op 9 juni gaat over landsbestuur. Niet over je achtertuin.
Seriously. Je begrijpt zelf toch ook wel dat je het nu wel heel kort door de bocht bekijkt? De gemeente doet niks aan dergelijke situaties en dat heeft juist alles maar dan ook echt ALLES te maken met de politieke situatie in ons land. Werkelijk waar, ik begrijp jouw standpunt he-le-maal niet. Jij wilt mij dus het stemrecht ontnemen omdat ik mij baseer op uitzonderingen of op lokaal niveau? Isn't that what it's all about? Ik geef niks om de verhoging van de AOW leeftijd, ik geef niks om al dat gedoe omtrent de EU. Ik geef om dingen die ik juist wél in mijn achtertuin merk. Ik geef om het verhogen van gevangenisstraffen en harder aanpakken van 'kleine' criminelen. Ik geef om het terugbrengen van de Nederlandse identiteit, normen, waarden en trots. Ik geef om meer verzorgers voor mijn Oma en Opa en minder regels in de zorg. Ik geef om het strafbaar maken van dierenmishandeling. Ik geef om het belonen van werkenden en 'niet-belonen' van de niet-werkenden. Ik geef om het houden van de strippenkaart ipv de OV chipkaart.

Bovenstaande voorbeelden zijn lekker dichtbij mijn achtertuin maar worden toch door de politiek behandeld. Hier ga ik het bij laten. De Wilders discussie kan eeuwig verder gaan. 9 Juni weten we wat de meerderheid van Nederland vindt. Gelukkig kan jij er niet voor zorgen dat ik niet mag stemmen want dat ga ik nu uiteraard met veel plezier wel doen :P

Door Tweakers user Kykez, donderdag 20 mei 2010 03:20

Ik ben het volkomen eens met rodie83!

Ik ben geboren op een boerderij in Paramaribo Suriname, straatarm en doodongelukkig. Mijn moeder was een politieagente in Suriname, mijn vader een boer. Sinds de "Decembermoorden" en de verschrikkelijke dingen die mijn moeder daar heeft gezien, voelde zij zich daar absoluut niet meer thuis en zijn ze vertrokken naar Nederland.

Wij kwamen aan in een sloppenwijk van een stad, genaamd Den Haag, geteisterd door kakkerlakken en vervallen huizen met alle gezondheidsrisico's van dien, is mijn moeder aan het werk gegaan en paste mijn vader op de kids.

Op een noodlottige dag kwam vader te overlijden en moest moeder haar werk stopzetten om voor de kids te kunnen zorgen als alleenstaande ouder, ofwel bijstand en kinderbijslag.
Kort daarna zijn we naar een sociale huurwoning in Leiden verkast en groeide ik op tussen "het uitschot van de samenleving". Van tokkies die racistische leuzen riepen wanneer ons gezinnetje passeerde, tot Islamieten e.a. die mijn moeder belachelijk maakten om haar wens weer te kunnen werken en haar zelfs lastig vielen met oneerbiedige voorstellen.

Hoewel ik hier ben opgegroeid, heb ik dus niets met de desbetreffende wijk. Ik heb toen besloten om een goede opleiding te volgen, mijn best te doen op school, een goede baan te vinden en te verhuizen, op vroege leeftijd was ik al aan het uitdokteren hoe ik dit voor elkaar moest krijgen. Gesprekken met docenten, ouders van vrienden en noem het maar op, er zijn weinig mensen die ik niet het hemd van het lijf heb gevraagd destijds.

En het is mij gelukt, ik heb goede opleidingen gevolgd in communicatie wetenschappen en economische wetenschappen, ik heb een leuke en goedbetaalde baan als analist en specialist bij één van 's werelds grootste telecomoperators en ik heb nu een leuk huis in Leiden, ver van die rotwijk. En ik heb ervoor gezorgd dat ons gezinnetje daar ook is weggekomen.

Natuurlijk, het kostte wat moeite en tijd en het ging niet over een leien dakje. Maar om hier nu te gaan janken over het feit dat je niet met je buren op kan schieten en dat je wilt dat de overheid het maar voor je opknapt of dat je knokploegen in wilt schakelen om het probleem voor je op te lossen, vind ik verwerpelijk. Ik heb dan echt nul komma nul respect voor je, dat mag je gerust weten.

En los daarvan beweren dat ik het zo makkelijk heb gehad, terwijl je mijn situatie niet eens kende. Dieptriest en tekenend voor de situatie waarin je jezelf nu bevind.

Mijn advies? Minder klagen en meer werken aan de verbetering van de situatie. Er zijn legio van manieren om je doel te bereiken en als je het echt niet durft, wil ik wel met je buren gaan praten hoor, komen we vast wel uit.

Door Tweakers user bat266, donderdag 20 mei 2010 08:41

@Kykez Respect, dit is nu een voorbeeld hoe integratie zou moeten werken.

Door Tweakers user rodie83, donderdag 20 mei 2010 11:51

Frank schreef op woensdag 19 mei 2010 @ 17:39:
Gelukkig zijn wij niet allemaal zulke watjes als rodie83, ik huur nog liever een knokploeg in dan me weg te laten jagen door dat tuig. Als je je weg laat jagen kan je wel blijven verhuizen want vroeg of laat komen ze toch wel naast je te wonen met de aantallen die Nederland binnen worden gehaald. Verder heeft niet iedereen het geld om in een goede wijk te wonen, de goede wijken zijn tegenwoordig razend duur omdat alle fatsoenlijke Nederlanders er willen wonen.

En niemand zegt dat Wilders de oplossing is waar je zo over door blijft gaan, het gaat er meer om dat er een signaal gegeven word dat dit niet langer meer kan.
Maar zo te zien heb je toch oogkleppen op voor alles wat niet in jou straatje past.
Hoor jezelf nou eens...

Een signaal? Het gaat over landsbestuur debiel. Jouw stem is méér dan een signaal. Het bepaalt namelijk tezamen met alle andere stemmen hoe het bestuur van dit land ingeregeld gaat worden. Als je alleen een "signaal" wil geven - tof. Misbruik daar dan in elk geval je stemrecht niet voor. Ga demonstreren ofzo.

Verder beticht je mij van oogkleppen. Gezien het overgrote gedeelte van Nederland géén last heeft van de problemen die jij schijnbaar wel ondervind en ook vooral géén Wilders zal stemmen kan je de oogkleppen beter bij jezelf zoeken. Jouw problemen zijn gewoon niet de problemen van heel Nederland - maar je stemt wel voor heel Nederland.
Bovenstaande voorbeelden zijn lekker dichtbij mijn achtertuin maar worden toch door de politiek behandeld. Hier ga ik het bij laten. De Wilders discussie kan eeuwig verder gaan. 9 Juni weten we wat de meerderheid van Nederland vindt. Gelukkig kan jij er niet voor zorgen dat ik niet mag stemmen want dat ga ik nu uiteraard met veel plezier wel doen
Ik wil je je stemrecht ook helemaal niet ontnemen. Jouw achtertuin is alleen niet representatief voor heel Nederland, net zoals de verzorging van je oma en opa dat niet zijn voor de verzorging van alle ouderen in Nederland. Je mening louter daarop baseren is pas verschrikkelijk kortzichtig. Net zoals je stem baseren op Wilders omdat je buren rotmarokkanen zijn.

[Reactie gewijzigd op donderdag 20 mei 2010 11:52]


Door Frank, donderdag 20 mei 2010 12:21

Hoor jezelf nou eens...

Een signaal? Het gaat over landsbestuur debiel. Jouw stem is méér dan een signaal. Het bepaalt namelijk tezamen met alle andere stemmen hoe het bestuur van dit land ingeregeld gaat worden. Als je alleen een "signaal" wil geven - tof. Misbruik daar dan in elk geval je stemrecht niet voor. Ga demonstreren ofzo.

Verder beticht je mij van oogkleppen. Gezien het overgrote gedeelte van Nederland géén last heeft van de problemen die jij schijnbaar wel ondervind en ook vooral géén Wilders zal stemmen kan je de oogkleppen beter bij jezelf zoeken. Jouw problemen zijn gewoon niet de problemen van heel Nederland - maar je stemt wel voor heel Nederland.
Deze debiel is over een maand afgestudeert aan Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek op de TU Delft, en jij? Dat jij mensen meteen weer in hokjes probeert te duwen laat wel weer zien dat je oogkleppen op hebt, niet alle PVV stemmers zijn tokkies.
Je probeert niet eens het begrip op te brengen waarom mensen dat doen, ik maak geen misbruik van mijn stemrecht, waarom? Omdat het niet overeenkomt met jou mening? Oogkleppen anyone?
En waarom denk je dat Nederland zo aan het verrechtsen is, omdat iedereen die multiculti samenleving zo fantastisch vind? Omdat jij er geen last van hebt wilt het niet zeggen dat niemand er last van heeft, doe je ogen toch eens open man.

Door Tweakers user rodie83, donderdag 20 mei 2010 13:05

En waarom denk je dat Nederland zo aan het verrechtsen is, omdat iedereen die multiculti samenleving zo fantastisch vind? Omdat jij er geen last van hebt wilt het niet zeggen dat niemand er last van heeft, doe je ogen toch eens open man.
Omdat er een (financiële) crisis gaande is? Omdat er een zondebok gevonden moet worden? Net zoals de schreeuw om topmanagers hun bonussen in te korten. Want door hun bonussen...? Juist, tegen een gevoel. Een irritatie. Iemand of een groep vinden om die irritatie op af te reageren. Overigens ben ik afgestudeerd in human resource management. Eerlijk gezegd vind ik dat niet zo belangrijk. Debiel had ik ook niet moeten zeggen, daarvoor mijn excuses.

Verder blijf je er maar bij dat ik mensen in hokjes duw. Dat doe ik nergens. Ook heb je mij nergens horen zeggen dat PVV stemmers tokkies zijn. Je hebt me alleen horen zeggen dat ik er weinig begrip voor kan opbrengen dat mensen hun eigen situatie projecteren als probleem waarmee de landelijke politiek zich bezig moet houden en daarmee de verantwoordelijkheid voor de eigen situatie óók bij de overheid droppen. Ik verwerp de denkwijze - ik heb last van mijn Marokkaanse buren - Marokkanen zijn buitenlanders - buitenlanders moeten lekker buiten blijven - ik stem Wilders. Of: ik lees en hoor veel over problemen met buitenlanders. Wilders gaat daar wat aan doen - ik stem Wilders. Je past dan een wel erg makkelijke oorzaak-gevolg-oplossing redenatie toe. Natuurlijk, iedereen zijn eigen mening. Daar kom ik verder ook niet aan. Ik vind dat mensen die zo redeneren té makkelijk denken en daardoor een ondoordachte stem uitbrengen.

Verder is het ook al zo kort door de bocht om de multi-culti samenleving te begrenzen op Nederlanders versus irritante Marokkanen. Onder andere mijn vriendin heeft in haar werk te maken met een veelvoud aan verschillende nationaliteiten met elk hun eigen cultuur. Met deze mensen gaan we ook vaak privé om. Vaak spreken ze maar gedeeltelijk Nederlands, waardoor de gesprekken vaak in het Engels worden gehouden. Ik ervaar dat altijd als erg plezierig - de wereld wordt er namelijk een stuk kleiner door. En zonder multi-culti ook geen Chinezen, Italianen en noem maar op. De invloeden en voorbeelden van onze multi-culti samenleving zijn talloos. Multi-culti is gewoon niet hetzelfde als een aantal problemen met vervelende jongeren of moslims. Overigens typisch politiek, om te grote begrippen te gebruiken voor veel kleinere. Maar het voelt wel goed.

[Reactie gewijzigd op donderdag 20 mei 2010 13:10]


Door Tweakers user mvdam, vrijdag 21 mei 2010 12:11

Persoonlijk denk ik niet dat Wilders uit is op het regeren van het land, of het echt uitbannen van alle buitenlanders, maar hij wil gewoon dat er een discussie komt over de onderwerpen die hij op een pittige manier ter sprake brengt. En het leuke is, het werkt ook nog, iedereen heeft het erover.

De PVV wil niet leiden, ze willen alleen onderwerpen ter sprake stellen.

Reageren is niet meer mogelijk